RSS Feed
This is a mood message, you can edit this message by editing file message.php, or you can also add here some advertisement.

Monday, May 11, 2009

My life in UTHM


Kepada rakan2 ku yang mengenali aku ketika berada dari zaman kuittho ke zaman UTHM...aku ucapkan trima kasih atas peminjaman effort,masa dan idea...ketika aku hidup di bumi uthm...halal berhalal lah yee...kalu ada aku utang sesape trus buzz aku jgn memalu...kalu aku ada menyakiti sesapa sepanjang aku di UTHM...roger aku ....kita settel..ikut lah nk one by one ke men kaum...aku x kesah....hahahaha...ape2 pon...aku sgt terharu dan bersyukur dapat mengenali kalian semua....terlampau banyak name yang aku perlu list kan...so...kosong-kosong eaa..

Aku x kesah...aku nak bagi tahu satu dunia..bagi aku kehidupan aku di uthm sangat bermakna...mengajar aku erti menjadi seorang manusia...even kengkadang terpaksa mengutuk org..terpaksa kenakan orang...tapi itu lah hidup...n itu sume sebab mulut n lidah ku yang laju...and itu merupakan salah satu pengajaran aku...

Kalu aku tulis dalam diari kang diari tu ilang..jadi aku letak kat blog...sume orang bleh baca..pueh ati aku...so kat bawah nih aku list kan kaler yang mewarnakan idop aku

Memula aku dtg ito(zaman dulu skang UTHM) lepak ngan bob,awie and the gang..idop asik nak berdekah je...semangat kerek sebagai lepasan poli masih lagi membuak
then dapat lak rummet ngan syiton ni rojjim jamil(arap2 ko bubah mel)dgn syed n yus...pastu lepak umah sewa dok lah ngan weir,epul,dee,abe(tima kasih!!!abe),pejo(thanks! sebab ko lah aku grade,sanggup mengusung aku kemana sahaja...),bulat,fath n apai...macam2 lah dah diharungi ngan dorang...pastu lepak plak ngan group lepasan ito...yang di ketuai oleh mael..then kami pon terbentuuk lah bce0508...nety ngn alin korang mmg best pren aku!!! nak kawen x jemput siap lah korang..berdorah bumi nilai ngan somban nanti!!!




Kat uthm pong ada band gak..untk berkarya ketika menjadi student so bebudak nye adalah otai,kechik,atok,gembo,jlo dan bebudak umah korang laa...penat seh nak taip sume...ape2 pon thanks arr sebab kita dapat jugak berkarya dalam musik!!

Then lepak plak ngan kkdk...yang nih panjang sket aku nak cite..sebab memacam sgt yang aku belajar..antaranya...leadership,communication, public speaking, influence, dan bermacam2 yang mendevelope kan aku kepada seorang yang ada BRAND! kepada sume MT2 aku...aku sgt sayang kat korang...sume mende yang kita alami....gaduh...maki...kutuk...sume mende 2 ilang dah..tapi jgn risau..aku dah zipp kan dia and simpan dalam satu folder hidup aku dekat dalam "kenangan manis" kat folder nih sume yang menarik tentang kehidupan ada kat dalam folder nih...susah nak lupa jep!!!tengking gee lah...pujuk/sharing ngan nana n kakcik, olin,sue...bergelak ketawa ngan zaki,bachok,ali...meminta bantuan pada wandi n zaf utk surat n harta mende...bertekak ngn pejo,jawa...mengacau fahim,man n aishah...berbincangn dengan don and tyzar(best colleague sebab umur lebih kurang kot!!)
selama aku kat kkdk 2 event yang aku x kan pernah lupakan...1st sekali MHS dan yang kedua BaksisKelantan...mmg mencabar minda jep handle mende2 nih!!!


Tapi ape2 pon yang memberi aku peluang untuk merasai mende nih tentunya lah kkdk sesi yang lama antaranya...saufi, mutia,muhsein,zubair,khai,ramadan dan lain2...xda korang x terbentuk stuktur kkdk yang gaH!!!!!

Sekarang dah di terajui oleh ahmad fadhil...ko wat lah betol2!!! kepada MT2 nye...anda sume berkaliber..anda sume hebat!!! kepada adik2 aku...ejat,mirad,tom,wani,faren,cen,muaz,jep,ain,korang jage lah diri leklok banyak sgt nak list...tapi sebab dorang nih je yang mungkin aku baca..so name dorang lah yang aku letak....korang sume just having fun bile blajar n jadikan KKDK 2 bf korang..setel!!!! sampai satu masa kita akan terlupa yang lama..tapi org indon kate kat aku time aku g indon dulu dia cakap" gak bisa memutusin silaturahmi loh!!"




haku kena bantai time suprise farewell

Sedarlah kuasa mahasiswa sgt lah besar...anda berada di dalam pusat intelektual yang penuh dgn segala2...nak apa cakap!!!tapi x bisa kalu cakap aja!!! bangun dan pergi!!! pergi grab peluang!!jgn hirau kan ape org nak kate..pengiktirafan orang x penting...x bawak kemana...tapi pengiktifafan yang Maha Esa lagi penting!!!buat ape2 betolkan niat dahulu!!!

Pastu kepada staf2 fakulti kejuruteraan dan alam sekitar uthm yang banyak memberi tunjuk ajar...pensyarah2...Puan Zaihasra merangkap pa and ibu angkat aku...i admire all u guys!!! keep on working!!!bro2 pkpp and hep!!! dulu takut seh nak masuk hep ngan pkpp...sekang selambe je..sebab dah tahu dah apa yang perlu di buat...sume yang di buat sebenarnya adalah chapter2 dalam proses pembelajaran!!!

So akhir kate...aku/saya nk mintak maap ujung rambut ujung kaki...ujung segala2 ujung kalu ada silap salah,termaki or memaki, terembat atau merembat, tersalah cakap atau sengaja mencakap...aku mintak maap...kalu ada utang sesapa roger aku kalu xtahu no phone aku cari!!!aku x leh nak siarkan kat blog kang kena seksual heresmen kang!!!kalu ada yang x pueh ati..roger..ckp kat mane...list nk men kosong ke parang!!!!..hhahahahahaha...setel lh segala2nya yee...

Kepada sesiapa yang aku x list kan name dia kat sini...aku mintak maap banyak sgt name berebut2 n berlegar2 kat otak aku skng nih tapi aku x leh nak listkan sowi eahh...

Mama and babah!!!aku pulang membawa kejayaan!!thanks!!real world!!here i come!!

11 comments:

manishelma said...

Salam....
Selamat Maju Jaya....
Semoga ukiran kenangan yang kita titipkan bersama menjadi nadi kemajuan kita dimasa akan datang.

jangan lupa aku tunggu utusan raja sehari darimu.

Salah silap antara kita aku harap tiada lagi...Hanya kenangan yang menjiwai peranan...

Assalamualaikum

ery zhao faio said...
This comment has been removed by the author.
ery zhao faio said...

weyh..
kete aku yg bengkak pe cer?
ahahaa..
walau dulu kekdg org x bley beza zai ngn zhaf..
hahaahaa..
tp x pe..
hoho
lorr..dh nk hbs ea..
hurm...
nantikan la kad jemputan ke cameron..
terharu ak bce ko tulis pasal KKDK..
klu nk cter..
terlalu byk..
pe2 hal..
real world r d main journey
moga sukses dan berjaya..
tubuhkn ALUMNI KKDK..
jgn lpe..

amira + adnan = gLam mirad said...

wuwuwuww...
abg zai suda tamat bLaja..
sedeyh...
yeLaaa...
kitorang jdkan kkdk 2 bf ktrg...
adoiiyaii...
aLL da best kat Lua nanty ~

aizat said...

sye sepakat dgn murad~
kami akan jdkan kkdk BF kami!
yeah!
abg zai,tq buat recipe jus budu utk sye..
tu la 1st tyme sye bau d real budu n dicmpur dgn belacan..
huhu..
anyways,gd luck dlm menepuhi d real world~
hip hip gd luck!
(^.^)v

RAHIMI ZABIDIN™©® said...

huhuh
abg zai..
aku pn nk mintak maaf kt hg klau atas slh silap aku kt hg..
pa2 pn mmg hg la yg plg sempoi dlm kkdk..
termasuk la dgn abg don..
sempoi abis...
hope hg berjaya lps ni..
jemput aku klau nk kawen nanti,aku bg hadiah tongkat ali dgn kacip fatimah...
huhuhuhu

illynne said...

salam..
sedihnye bace..
terharu pun ade..
huhu...
btw, gud luck at da 'outside' world bro.
ur da best person!
make people out there proud with u.
jgn nakal2 kat luar sane k.
ape2 pun,KKDK wont forget u!
InsyaAllah..
jgn lupa kami adik2 kat cni!
=)

trigger said...

huhuhuhuhhu...mane mungkin aku lupe kan kalian...

LeREk said...

alopz..
zai ..
kte kosong2 eak...
besa la bertekak tu..
nk mantapkan ko pnye skil ..
nnt leh wat demokrasi terpimpin utk kluarga bhagia pd satu mase nnti..
hehe..
pe2 pon gud luck da bes stdy..
jeles gler..hehe..
all da best n slmt mnmpuhi khidupan yg sebenar kt lua sana...:)
..dont 4get us and KKDK..
hah nk kawen...jmput eak..
if x mcm ko ckp kang berdarah bumi taman dagang ampang tu..k

SaNg TeRunA@ Ayie said...

eloppzz..
abg zai...
walaupun skejap je jumpe abg zai..
memang selut giler ar..u are the best person in UTHM..u are motivated person..erm..pape pun gudluck for ur life..KKDK rox!!!..hehehhee

trigger said...

bachok...kamu seperti x percaya dengan kelakian aku dan kewanitaan bakal istri aku nih...

ain...abg xkan nakal

ejat...itu lah kali pertama abg bancuh belacan n tuangkan kepada pompuan...b pround u r the 1st!

mirad-kkdk bf cukop!

zhaf-ada gak org kompius kiter berdua...skang ko da ada adik daa...bimbing lah anis kejalan yang benar...hahahahah gurau!mmg banyak kalu nak cite...part 10 blom tentu abes...

wandi- ikatan tiada pernah lupus...bantu aku untuk tubuh alumni kkdk!!

lerek- lambat lagi doe nak kawen...

ayie-u r a good guy...straight kan sket wani 2 !hahahahahahaha all the best

Post a Comment